Slagteren på Møllevej

Julefjerkræ fra din slagter

Fælles for alle vores ænder, gæs og kalkuner er, at de er fra besætninger der har adgang til det fri og at der er kort vej fra levested til slagtested. Alle ænder er langsomt voksende, 14 uger, i modsætning de allerbilligste ænder der blot bruger 8 uger på at nå deres slagtevægt.

Bestil i forvejen, da vi ikke kan bestille yderligere ænder end dem vi har reserveret.

Juleanden

En engelsk opdrættet and, der er friskslagtet og rengjort fra slagteriet, inden de pakkes og sendes til os.
Ænderne er 14 uger ved slagtning og vejer min. 3.0 kg.
Ænderne fodres primært med hvede. Foderet indeholder ikke benmel, medicin eller vækstfremmere.

Pr. stk. kr. 280,00

Fersk Dansk landand fra Raunsmed ved Løkken

Frilandsand med masser af kød af racen Mulard and, som er en krydsning mellem moskus and og landand.
Mularden er en kød and, som kombinerer den hurtige tilvækst fra landanden, med den store muskelmasse og det magre kød fra Moskus.
Ænderne er fra fritgående opdræt. De opdrættes i stalde med fri adgang til udendørsarealer.
Ænderne er friskslagtede på eget slagteri.  Efter slagtning køles vore ænder ned i kølerum til minus 2° C. (modning).
Den rengjorte indmad ligges tilbage i anden inden pakning. Indmaden er nedfrosset til minus 22° C. inden tilbagelægningen. Kuldeafgivelse fra den frosne indmad og den nedkølede and kan medføre, at der kommer rimfrost på poserne.

Ænderne vejer mellem ca. 3,2 kg og 3,6 kg.

Pr. kg kr. 113,00

Berberi and fra Raunsmed ved Løkken

Frilandsand som slagtes efter 14 uger
Berberianden er mør og saftig og knapt så fed som den almindelige landand. Fuglen har et fyldigt bryst, muskuløse lår og en lækker andesmag. Berberiænder skal steges lidt mere nænsomt, end andre ænder, så den ikke bliver tør.

Ænderne vejer mellem 3,4 og 4,0 kg.

Pr. kg kr. 113,00

Økologiske ænder til jul

Den økologiske And fra Gothenborg er af den flotte landrace Mulard, som er en krydsningsand mellem den hvide landand og moskusanden.
Den har en helt fantastisk smag og kødstruktur, som den får lov til at bygge op gennem 14 uger på græs. Ænderne vokser sig langsomt og naturligt sunde og velnærede. Mularden har et helt perfekt fedtlag, og så har den det lidt mørkere kød, som kendetegner moskusanden. Brystfileterne er ekstra tykke og lårene store og kødfulde – En and vi er meget stolte af! Ænderne opdrættes i sommerhalvåret, slagtes og fryses ned. Hos Slagteren på Møllevej, tøer vi dem nænsomt op, så de undgår svind.

Ænderne vejer min. 3.0 kg.

Pr. kg kr. 145,00

Stegte ænder til jul

Alle ænder, købt hos os, kan bestilles i en stegt udgave.
Du får din and stegt med æbler og svesker. (4 pers.) der er min. 2 stk. til hver
Anden er efter stegning klippet i passende stykker og lagt i alubakke.
Der medfølger stegesky til din sauce og lidt andefedt til at smøre kødet ind når du opvarmer.

Opskrift:

Andestykkerne fordeles i en bradepande, smøres med fedt og drysses med lidt groft salt. Ovnen opvarmes til 200˚C.
Kødet varmes i ca. 30 min. eller til skindet er sprød (nogle ovne kræver lidt højere temp. for at få sprødt skind) skyen jævnes og smages til.

Stegning af and koster kr. 150 oveni andeprisen.

Ferske Kalkuner

Danske kalkuner fra Raunsmed ved Løkken.
Kalkunerne lever på friland og slagtes samme sted som de er opvokset.

Kalkuner fås fra 4.0 kg. og op ca. til 9 .0 kg.

Pr. kg kr. 95,00

Farseret kalkun

Ønsker du en farseret kalkun tilbyder din slagter at gøre dette. Vi udbener kalkunen så kun lår og vinger er tilbage. Herefter farseres kalkunen med en hjemmelavet krydret fars med champignon og persille.

Udbenede kalkuner fås i 3 størrelser:

Ca. 3.5 kg. 6-8 pers.  Pr. stk. kr. 475,00
Ca. 4.5 kg. 8-10 pers.  Pr. stk. kr. 575,00
Ca. 5.5 kg. 10-12 pers.  Pr. stk. kr. 675,00

Fersk frilandsgås fra Raunsmed ved Løkken

Vægt ca. 5 kg.

Pr. kg kr. 105,00