Ingredienser
Ærter francaise
Syrnet fløde
Spidskålssalat
Svinefileten brunes godt af på alle sider på en pande. Steges færdig i ovnen ved 180°C i 40 minutter eller til en kernetemperatur på 70°C. Hviler 15 minutter før den skæres ud i tynde skiver.
Hjertesalaten skæres i strimler og skylles grundigt i koldt vand. Baconen skæres i små tern, og de steges sprøde på en tør pande. Lægges på et stykke fedtsugende papir. Gem lidt af baconfedtet til at sautere perleløgene i.
Perleløgene sauteres i lidt baconfedt, hvorefter ærter og bacon tilsættes. Hjertesalaten vendes til sidst rundt i panden, kun lige så det falder sammen, der skal stadigvæk være bid i salaten.
Fløden piskes sammen med citron saften, og smages til med sukker og peber.
Spidskålen snittes i tynde strimler og lægges i en stor skål. Broccolien plukkes i buketter og kommes 15 sekunder i en gryde med kogende vand, derefter tages de op og kommes i en skål med koldt vand. Derved bevarer du den flotte grønne farve og sprødheden i broccolien.
Grofthakkede mandler, tranebær, broccoli og spidskål vendes sammen og en syrnet fløde hældes over.
Der kan serveres nye kartofler og skysauce til.