Slagteren på Møllevej

06. Baconruller

06. Baconruller

Ingredienser

  • 600 g hakket skinkekød
  • 1 stort løg
  • 1 æg
  • 1 dl mælk
  • 2-3 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 8 skiver slagterbacon
  • 1 kg kartofler
  • 1 stor porre
  • 1 spsk. olie
  • 3-4 dl fløde (madlavningsfløde eller piskefløde) – der kan også bruges halv fløde og halv mælk
  • Salt og peber

Rør farsen sammen med salt – og tilsæt herefter revet løg, æg, mælk, hvedemel og peber. Lad gerne farsen hvile en halv times tid.

Halvér baconskiverne på midten og læg 2 halve stykker bacon side om side, så de danner en lille firkant. Tag 1/8 af farsen og form den til et lille aflangt farsbrød. Læg farsen på baconfirkanten, fold baconstykkerne op omkring farsen og læg herefter rullen med sammenføjningen nedad. Fortsæt til al fars/bacon er brugt.

Skrub eller skræl kartoflerne. Skær dem i tynde skiver og kom dem i et stort, ildfast fad. Skyl porren og skær den i tynde ringe. Sautér porreringene i lidt olie på en varm pande i et par minutter. Hæld derefter porrer i fadet sammen med kartoflerne. Drys med salt og peber og hæld fløde/mælk ved. Placér baconrullerne på toppen og sæt fadet i ovnen ved 200°C grader i ca. 1 time eller til baconrullerne er færdige og kartoflerne møre og gyldne.

Servér evt. med kogt broccoli eller andre kogte grøntsager.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.