Slagteren på Møllevej

11. Wokret med couscous og sprødt ciabattabrød

11. Wokret med couscous og sprødt ciabattabrød

Ingredienser

  • 750 g wokstrimler
  • 1 spsk. fintrevet appelsinskal (usprøjtet)
  • 1½ dl friskpresset appelsinsaft
  • 1½ tsk. friskkværnet peber
  • 2 fennikler
  • 200 g forkogte couscousgryn (ca. 2½ dl)
  • 2½ dl kogende vand
  • 1½ spsk. rapsolie
  • 200 g fetatern
  • 2 dl vand
  • 3 dl hakket frisk bredbladet persille
  • 1¼ tsk. groft salt

Tilbehør

  • Ciabattabrød
  • 4 dl yoghurt

Bland appelsinskal, -saft og peber i en plastikpose egnet til madvarer. Kom wokstrimlerne i posen og luk den. Vend godt rundt og lad kødet marinere i køleskabet i ca. 15 minutter. Fjern de yderste, grove blade og stokken fra fenniklerne og skær dem i strimler.

Kom imens couscousgrynene i en skål og hæld det kogende vand over. Lad grynene stå i ca. 10 minutter - rør med en gaffel et par gange, mens couscousgrynene trækker.

Smelt fedtstof i en wok eller en stor gryde ved kraftig varme, men uden at brune. Svits fennikelstrimlerne i ca. 1 minut Tilsæt wokstrimler med marinade og svits ca. 2 minutter mere. Tilsæt couscous, ostetern og vand og svits i yderligere ca. 1 minut. Vend persille (gem lidt til pynt) og salt i. Smag retten til og spis den sammen med brød og yoghurt.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.