Slagteren på Møllevej

Kantarelcreme

Kantarelcreme

Ingredienser

  • 5 dl vindruekerneolie
  • 50 g rensede kantareller
  • 3 pasteuriserede æggeblommer
  • 1 spsk. eddike
  • 1 tsk. sennep
  • Salt og peber
  • Citronsaft

Steg kantarellerne af i olien. Lad kantarellerne blive i olien og stil den på køl et døgns tid så den dejlige smag af kantareller rigtig kan trænge ud i olien.

Når olien er afkølet sigtes kantarellerne fra. Husk at gemme dem til senere brug. Pisk herefter en klassisk mayonnaise. Kom æggeblommer, eddike, sennep, salt og peber og pisk det hele grundigt sammen. Tilsæt herefter kantarelolien lidt efter lidt. Når mayonnaisen samler sig kan der gradvist tilsættes mere olie indtil den rette konsistens er opnået. Det bedste resultat opnås hvis olie og æggeblommer har nogenlunde samme temperatur når de skal røres sammen.

Tilsidst hakkes de stegte kantareller og vendes i mayonnaisen og smages til med salt, peber og citronsaft.

Kantarelcremen er genial som dip til sommerens grillaftener eller som lækker smørelse i din hjemmelavede gourmethotdog eller i en lækker sandwich.

Bliv opdateret og tilmeld dig nyhedsbrevet

Jeg accepterer betingelserne.